VII. Biatorbágy Fotópályázat – 2018

Schafer András Alkony a Viaduktonflag hu flag en

Az Év Fotóművészeti Alkotócsoportja 2012, 2015 és 2017 címet elnyert Biatorbágyi Fotóklub Egyesület nemzetközi fotópályázatot hirdet Biatorbágy címmel. A pályázatot a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége is támogatja.

Pályázati feltételek:
1. A pályázat nyitott, minden amatőr és profi fotós részére.

2. Pályázati kategóriánként egy szerzőtől legfeljebb négy (4) fotó küldhető be, sorozat, képpár nem adható be.

Kristof Istvan A hatarban3. A pályázati anyagokat a pályázók REGISZTRÁCIÓ UTÁN tölthetik fel a Biatorbágyi Fotóklub fotópályázati oldalára: http://bia-contest.hu/, JPG formátumban, sRGB színmódban. (Az oldal 2018. szeptember 1-jétől él.)

4. A pályázatra feltölthető képek hosszabbik oldala 2500 pixel. A fájlok maximális mérete 3 Mbyte lehet. (A pályázónak rendelkeznie kell a képek 3800 pixel nagyságú változatával, mert díjazás esetén ebben a méretben kéri be a rendezőség. A kiállításra beválogatott képeket a rendező klub nagyíttatja le 30 × 20 cm-es méretben.)

5. A feltöltendő állomány FÁJLNEVE tetszőleges (mert a rendszer átnevezi a fájlokat), de csak az aschafer andras latomasngol abc betűi, számok, kötőjel és alsóvonal használhatók (á, é, í, ó, ő, ű betűk nem, SZÓKÖZ SEM és más írásjelek: %, !, ? stb., illetve grafikai karakterek sem).
A feltöltéskor kell megadni a KÉPCÍMet is. Kép címe: max. 40 karakter lehet, magyar ékezetes karakterek (és SZÓKÖZ IS) használandók. (Ne használjanak csupa nagybetűt!) A képcímeket kérjük a magyar helyesírás szerint megadni, mert a rendszer szoftvere ezt viszi át a kiállítási képcímeknek és minden további adatbázishoz (zsűrizés, jegyzőkönyv, kiértesítés, katalógus). A képcímekben tiltott a szerző nevét vagy kép sorszámát megadni.

6. A pályaműveken (pl. vízjel) és a képcímben semmilyen jelzés nem szerepelhet, amely utal a szerzőre.

7. A képfeltöltéskor a Biatorbágy (C) kategóriánál a Megjegyzés ablakban kérjük megadni a képek készítésének helyét vagy biatorbágyi kötődését.

danis janos oszi  reggel remeten8. A beküldött fotók tartalmi és teljes jogi felelőssége a pályázót terheli. A pályázók alkotásaik beküldésével nyilatkoznak arról, hogy rendelkeznek a képek személyiségi jogi engedélyeivel. Pályázni kizárólag olyan fotókkal lehet, amelyeknek egyedüli és kizárólagos szerzője a pályázó, továbbá nem sértik harmadik személyek személyhez fűződő jogait. Amennyiben a beadott fotók mégis megsértik más személyek szerzői vagy egyéb személyhez fűződő jogait, akkor az abból fakadó bármilyen igény tekintetében a pályázó teljes jogi felelősséggel tartozik és köteles a BFE-t mindennemű jogi igény érvényesítése alól mentesíteni.
9. Amennyiben a szerző alkotásai nem felelnek meg a pályázati kiírásnak, úgy nem kerülnek zsűrizésre, a pályázati díjat nem fizeti vissza a Biatorbágyi Fotóklub Egyesület a pályázónak.

10. A rendezőség az elfogadott képeket a kiállítás népszerűsítése érdekében térítés nélkül felhasználhatja a szerző nevének feltüntetésével, a kiállítás anyaga később elérhető lesz a http://www.biatorbagyifotoklub.hu oldalon és a pályázatról készülő katalógusban. A fotók ettől eltérő célokra való felhasználására a BFE csak a pályázóval kötendő külön szerződés alapján jogosult.

11. A képek a zsűri elé csak a nevezési díj befizetése után kerülhetnekszabo ferenc idovonal.

12. A zsűrizés kétkörös, első kör: a kiállításra kerülő képek pontozása (1–10 pont), második kör: az élen végzett tíz-tizenöt képből választja ki a zsűri a díjazott képeket. A döntése végleges, az ellen fellebbezési lehetőséggel nem lehet élni.

12.  Kategóriák:
A. Színes (kötetlen)
B. Monokróm (kötetlen)
C. Biatorbágy (színes vagy monokróm). A képek fejezzék ki a "biatorbágyiságot" a fotóművészet eszközeivel. Biatorbágy kategóriába beletartozik Biatorbágy és testvérvárosai (Herbrechtingen, Gyergyóremete, Kiti, Alistál, Nagydobrony). A nevezési lap megjegyzés rovatában röviden le kell írni, hogy a „Biatorbágy” kategóriában nevezett kép hol készült, vagy miként kapcsolódik a településhez. A rendezőség arra kéri az alkotókat, hogy a pályázatot értelmezzék sokoldalúan. Alkotásaik mutassák be a város gazdag épített örökségét, történelmi helyeit, a biatorbágyiak mindennapjait és ünnepeit, az itt élők és az ide dolgozni járók napi munkáját, a gyönyörű természeti környezetet, a várost övező tájakat, és a hely minden vonzerejét. Képeikkel villantsák fel a még fellelhető hagyományokat. Mutassák be a képeken, milyennek látják Biatorbágyot, örökítsék meg testvérvárosaikkal szövődött kapcsolataikat, az ott élők életét. Fotózzák le a Biatorbágyról elszármazott híres embereket, vagy biatorbágyiak a világ más pontján való cselekedetéről szóljanak, esetleg átvitt értelemben fogalmazzák meg Biatorbágyot. A pályázni kívánók a klub honlapján a felkészülésüket segítő információkat is találhatnak.

Zsűritagok:
1.    Papp Elek, FIAP/d2, MFIAP, E-MAFOSZ
2.    Szabó Béla, EFIAP, E-MAFOSZ/g, ES-MAFOSZ
3.    Kerekes István, FIAP/d2, A-MAFOSZ/p

Nevezési díj:
•    A fotópályázat nevezési díja pályázónként: 2000 Ft.
•    A nevezési díj K&H Bank Zrt.10403208-50526572-85771002 számra utalandó. (Az utalás megjegyzés rovatában feltüntetendő a Szerző neve, valamint a „Pályázat 2018” megjegyzés.)

Díjazás
Kötetlen kategóriák:

•    I–III. helyezett és a kiemelt képek: Könyvjutalom
Biatorbágy kategória
•    I. hely: 30 ezer Ft ajándékutalvány és könyvjutalom
•    II. hely: 20 ezer Ft ajándékutalvány és könyvjutalom
•    III. hely: 10 ezer Ft ajándékutalvány és könyvjutalom
Különdíjak: Könyvjutalom
Legjobb alkotó: 50 ezer Ft ajándékutalvány és MAFOSZ-plakett

Naptár:  
•    Képfeltöltési határidő: 2018. szeptember 10–szeptember 25.
•    Zsűrizés határideje: 2018. október vége.
•    Értesítés az eredményről: 2018. november 1.
•    Elfogadott képek nagy méretben küldése: 2018. november 5.
•    Kiállítás megnyitó és díjátadás: 2018. november eleje., Biatorbágyi Juhász Ferenc Művelődési Központ, 2051 Biatorbágy, Baross Gábor u. 1.

Támogatók:  
A fotópályázatot támogatja Biatorbágy Város Önkormányzata, MAFOSZ, a Biatorbágyi Juhász Ferenc Művelődési Központ és a Biatorbágy Kultúrájáért Alapítvány.