Füst a tér felett

kercztibor 1Egyik vasárnap reggel klubunk egy kisebb csapata találkozott egy hajnali fotózásra. A téma: biatorbágyi fotózás – Fő téri fasor napfelkeltében, megspékelve egy kis akcióval, miszerint is modelljeink az ellenfényes felkelő napban a párából (füstből) besétálnak, illetve bekerekeznek az objektíveink látómezejébe.

Bővebben: Füst a tér felett

Erdélyi villámlátogatás a feketetói vásár

Erdélyi villámlátogatás
a feketetói vásár

Régóta dédelgetett tervünket váltottuk valóra, amikor felkerekedtünk meglátogatni Erdélyben, a híres Feketetói vásárt.
Túránkat négy naposra terveztük, amelyikből az első az oda út nagyváradi pihenővel, majd a negyedik nap ugyanez visszafelé úgyszintén nagyváradi pihenővel. Szükségünk is volt erre a hazaúti megállóra, ugyanis az oda úton folyamatosan esett az eső, ami Nagyváradra érve sem állt el, ezzel pedig lehetetlenné tette a tervezett városfotózást.

Szállásunkra érve, - ami Bánffyhunyadon- volt elállt az eső és másnap reggeltől parádés, igazi fotós időnk volt sok párával, felhővel és napsütéssel.

Az első –a pénteki- napot szántuk a vásár meglátogatására, hiszen ekkor még nem volt az a tömeg, ami a következő két napra volt várható. Odaérve egy leírhatatlan igazi időutazásban volt részünk. 

Bővebben: Erdélyi villámlátogatás a feketetói vásár

Egy teljes nap velük

Egy teljes nap velük

bartha csilla tata csaladi nap13 tnFotóklubunk három hónapja vetette fel az ötletet, hogy tartsunk családi napot. Ám az első időpont senkinek nem volt jó, ezért elhalasztottuk szeptember 24-ére.

Reggel kilenc órakor gyülekeztünk az előre lefoglalt kempinghelyünkön. Napunk Niksz Gyula vezetésével egy fotós gyakorlattal indult: portrét vagy csoportképet kellet készíteni élfényekben, homályos, világos háttérrel, éles arccal.
Ezután tizenegy órakor a társaság nagy része elment biciklit bérelni, majd indultunk az Öreg-tóhoz. Viszont négyen gyalogosan a Derítő-tavat tűztük ki célul.

13 órakor ebédeltünk, az ebéd lejártával pedig vissza mentünk a kempinghelyünkre. Ahogy visszaérkeztünk kettes párokba rendeződve ismerkedtünk meg egymással. Majd az ismereteinket átadtuk a közösségnek. Sok pozitív és lényegre törő dolgot tudtunk meg a jelenlevőkről.

Bővebben: Egy teljes nap velük

Díjazva lettünk!

Balint Robert Dij24A biatorbágyi Pászti-napok zárónapján kórustalálkozót rendeztek. A Biatorbágyi Pászti Miklós Vegyes Kórus vendégfellépőnek a Budaörsi Pro Musica Kórust hívta meg. Először a vendéglátók léptek fel. Majd a két kórus előadása között minket is színpadra hívtak, hogy átadják a biatorbágyi képviselő-testület által odaítélt Karikó János Művészeti Díjat. A díjátadó alpolgármester a méltatásban elmondta, hogy ezt képeink színvonalával, sokszínűségével, illetve azzal érdemeltünk ki, hogy kétszer (2012, 2015) lettünk az Év Fotóművészeti Alkotócsoportja Magyarországon.

Bővebben: Díjazva lettünk!

Látogatás Irán nagykövetségén

iran2015 0Békésen ettem az irodapark egyik éttermében a pizzámat, amikor megcsörrent a telefonom. A számot kiírta, de nem ismertem. 

Felvettem a telefont és elkerekedett a szemem a hallottak során.
"Jó napot kívánok, XY vagyok Irán budapesti nagykövetségéről..."

Bővebben: Látogatás Irán nagykövetségén

Nemzetközi Lyukkamera Fotográfiai Nap

Pinhole2015 04Rendszeresen érkezik a Mai Manó hírlevele. Korábban kértem, hogy írjanak fel rá, mert sokszor volt már olyan téma, ami érdekelt. 

Őszintén szólva nem nagyon szokatam elolvasni, belepillantok és már megyek is tovább. De most történ valami...

Bővebben: Nemzetközi Lyukkamera Fotográfiai Nap

Nagyképűek találkozója

nagykepu 06"Te is nagyképű lettél?" - kérdezte Gyapi pár hónapja, amikor mutattam neki egy fényképet. 

Be kellett látnom, hogy igen...

Bővebben: Nagyképűek találkozója

Siker-nap: Arnold Schwarzenegger

Schwarzenegger 11Hosszú nap elé néztek azok, akik a Siker-napot válaszották, viszont garantáltan hazavihettek sok jó tanácsot, és annál is több érdekes történetet. Az előadások tizenegykor kezdődtek, és az előadók egymásnak adták a mikrofont. Időnként egy-két zenei előadással szakították meg a komoly beszédeket, hogy egy kicsit feldobják a nézőket.

Bár voltak jó páran, akik az egész rendezvényre kíváncsiak voltak, és tényleg a siker titkát jöttek megtalálni, azonban a legtöbben csak a délután folyamán érkeztek, sőt hét órára már nagyon mozdulni sem lehetett a színpad közelében. Erre még rásegített, hogy a fénykép jeggyel rendelkezőket hat óra körül kiterelték az egyik oldalajtóhoz, ahonnan lekísérték őket Schwarzeneggerhez, hogy elkészíthessék a várva várt fotót. A folyosón persze mindenki tolongott, hátha egy pillanatra elkapja a világsztárt. Hiába… (...)

Bővebben: Siker-nap: Arnold Schwarzenegger