FIAP Világkupa 2018

wc
Nehéz visszafogottan fogalmaznunk, de hatalmas örömünkre a Biatorbágyi Fotóklub az idei FIAP Világkupán 37 ország több száz fotóklubja között a 11. helyezést szerezte meg. A megmérettetésen klubtársaink 20 legsikeresebb és szerintünk legjobb fotójával indultunk, amikkel a hazai babérok után sikerült a világ fotósainak élvonalába is bekerülnünk.

Bővebben: FIAP Világkupa 2018

Peron Plusz, avagy fotósok a gyerekekért

peron clip

A Biatorbágyi Önkormányzat és a Juhász Ferenc Művelődési Központ felkérése gyerekeknek szóló előadásokat tartottunk december 1-én. Fotóstársaink ízelítőt adtak a fényfestés, búvárfotózás, digitális utómunka és cseppfotózás trükkjeiből, amit a résztvevő gyerkőcök csillogó szemekkel, sok mosollyal és néha őszinte meglepődéssel háláltak meg.

Bővebben: Peron Plusz, avagy fotósok a gyerekekért

A VII. Biatorbágy Fotópályázat díjátadó ünnepsége

volgytv
Idei fotópályázatunk lezárásaként november 14-én tartottuk a díjátadó ünnepséget, illetve a pályázaton elismert alkotások kiállításának megnyitóját.

A biatorbágyi Völgyhíd TV is ellátogatott a rendezvényre, és megszólaltatta a nyertes alkotókat. A műsor a képre kattintva tekinthető meg.

Bővebben: A VII. Biatorbágy Fotópályázat díjátadó ünnepsége

Gyimesi ritmusok

gyim zsu4411-last2018. október 11-én este klubunk 5 fős kis csapata Mekli Zoli vezetésével a gyimesi tájak felé vette az irányt. Hosszú, fárasztó út után a Kőrösfeketetói vásárt ébresztettük a kattogó gépeinkkel. Az igazi jellegzetes arcoknak még korán volt ugyan, de azért sikerült elcsípnünk pár jó pillanatot. Gyimes szép fényekkel és csodás őszi színekkel fogadott. Ott mintha megállt volna az idő, szekerek, tehenek poroszkálnak az úton, nincs kapkodás, rohanás. Szeretettel fogadtak bennünket és szívesen beszélgettek, ami jó lehetőséget adott a portrézásra.

Bővebben: Gyimesi ritmusok

Olasz testvérklub

44628843 2036524383037167 1513049066357915648 o
Az elmúlt hétvégénk sem telt események nélkül, október 19-20-án új külföldi testvérklubunkat láthattuk vendégül. Az olasz Fotoclub ChiaroScuro részéről volt szerencsénk találkozni Sandra Zagolin elnökkel, akit a klub néhány tagja, Cristina Sartorello, Paola de Paoli, Stefano Fiorini, Gianluca Sambo is elkísért. A 2 napos kiadós programban közös fotózások, vacsorák, beszélgetések, bemutatók és nem kevés vidámság szerepelt, oszlopos klubtagunk, Kércz Tibor gondos szervezésében.

Bővebben: Olasz testvérklub

Gábos Orsolya - Első Lépések

gabos orsolya originalEzt a kiállítást július végén álmodtam meg,amikor elhatároztam,hogy az augusztusi fizetésem erre fogom költeni. Kb 5 helyre írtam,de mind visszautasítottak. Már majdnem feladtam,amikor a könyvtár válaszolt,hogy nagy örömmel adnak nekem lehetőséget ennek megrendezésére. Azóta próbálom úgy igazgatni a dolgokat,hogy minden tökéletes legyen,de persze titkon tudom,hogy soha semmi sem tökéletes. A kiállításon a fotóim mellet szerepelni fog több versem és egy pasztel rajzom is. Nem ismerek lehetetlent és talán ez a tulajdonságom is hozzá járult ahhoz,hogy ez létre tudjon jönni.

Megynitó időpontja: 2018 október 19 (péntek) 17 óra
Helyszín: Nagy Károly Városi Könyvtár
Bicske,Kisfaludy u. 29.

Megtekinthető:október 19-november 16

MILC revolution - Kigyós Lajos beszámolója

milc tn

Dr. Varanka Zsolt előadása BFE klubnapon 2018. október 2-án.
Az előadás fő témái:

- A MILC régebben és most, vagy DSLR.
- Piaci körkép, ipari trend, professzionális elvárások.
- Az én utam - miért?
- Saját tapasztalatok (tájkép, portré, esemény).
- Hogyan tovább?

Bővebben: MILC revolution - Kigyós Lajos beszámolója

Bajkál Projekt

Egy kalandos utazást tettünk páran a klubból Szibériába, a befagyott Bajkál tóra.

A Bajkál tó a világ legnagyobb édesvízű tava, hossza 635 km és a legnagyobb mélysége 1642 m. Télen akár 1,5 m mélyen is befagy. Régebben előfordult, hogy a transszibériai expressz is ezen közlekedett télen. Mi csak egy UAZ-zal hajtottunk rá, hogy minél több arcát tudjuk megmutatni.

10 napon keresztül fényképeztünk éjjel-nappal, a néha –20 celsius fok alatti hőmérsékletben. Kalandunkról készítettünk egy filmet, amiben bemutatjuk azt a csodás jeges világot, amivel ott találkoztunk. Megmutatjuk a fényképek készítésének kulisszatitkait.

Ennek a filmnek a beharangozóját láthatjátok most.

Bajkal projekt